OnniBus Hamina Kaupunki Kuva Ilmasta Keskusta

Helsingistä Haminaan edullisesti

Bussi on edullisin valinta

Ihana Haminan kaupunki

Hamina, joka tunnetaan myös Ympyräkaupunkina. Syy hupsulta kuulostavaan lempinimeen on yksinkertainen: Haminan kaupunki on rakennettu maailmanlaajuisesti harvinaiseen ympyränmuotoiseen asemakaavaan. Niinpä matkalla Haminassa pää voi mennä pyörälle kuin Haminan kaupunki, mutta OnniBus.comin matkavinkeillä reissuun saadaan selvät sävelet ja kaikki irti tästä Kymenlaakson helmestä.

OnniBus Hamina Kesä Kuva Ylhäältä

Vain 20 000 asukkaan Hamina on pikkukaupunki sanan täydessä merkityksessä. Hamina on kuitenkin sijaintinsa ansiosta merkittävästi houkuttelevampi matkakohde kuin useimmat tämän kokoluokan suomalaiskaupungit. Varsinkin jos vesi on suosikkielementtisi, on Haminan seudulla useita ohittamattomia aktiviteetteja.

Haminan ulkosaaristo on osa Itäisen Suomenlahden kansallispuiston mykistävän kaunista aluetta. Kansallispuisto sisältää peräti sata saarta ja luotoa, jotka ovat erityisesti lintubongareiden ja sotahistoriasta kiinnostuneiden suosiossa. Arktikaksi kutsutun keväisen lintujen muuttoaallon pääreitti kulkee kansallispuiston yli, mikä tekee alueesta Suomen laajimman muuttolintujen keskittymän. Kansallispuiston pääsaari Ulko-Tammio on paras kohde retkeilijälle rehevine lehtoineen ja karuine rantakallioineen. Saaren sotahistoriateemaisella luontopolulla pääsee väijymään luolaan, jota käytettiin toisen maailmansodan aikana miehistösuojana. Saaristoretken ruokailut hoituvat tietysti aitoon kesätyyliin nuotiopaikalla elävän tulen loimussa! Saareen pääsee omin avuin kiinnittymällä vierasvenesatamaan tai varaamalla jonkin kesäisin järjestettävistä reittimatkoista.

Aina ei kärsivällisyys riitä oman saaliin odotteluun, kun vatsa kurnii ja mielessä siintää haave valmiiseen pöytään istahtamisesta. Keskustasta voi valita tuolloin vaikkapa torin laidalla sijaitsevan Mon Amin, joka on nimensä mukaisesti intiimi ja tunnelmallinen kellariravintola. Huhupuheiden mukaan tämä saattaa olla Haminan romanttisin ravintola, ainakin jos saa varattua paikan yksityisestä nurkkaloosista.

Haminasta löytyy Linnoituksen uimahalli & spahan avautunut ulko-allasosasto, jossa on 12,5m allas sekä ulkosauna.

Pienen ja ainutlaatuisen Haminan seikkailut odottavat Suomenlahden rannalla. OnniBus.comin kyydissä pääset edullisesti ja mukavasti perille myös tähän kotimaan kätkettyyn helmeen. Suunnittele matkasi ja varaa lippusi lippupalvelustamme!

OnniBus Hamina Bastion Kesä

null