Helsinki - Jyväskylä

Bussi on edullisin valinta

Helsingistä Jyväskylään edullisesti

Etäisyys kaupunkien välillä on 270 kilometriä tietä pitkin. Matkustusaika OnniBusilla lyhimmillään 3h 30min. Myös tälle reitille löytyy usein edullinen tarjous, sillä OnniBus on aina halpa. Varaa matkasi ajoissa ja säästä entistäkin enemmän!

Tekemistä ja näkemistä Jyväskylässä

Alvar Aalto –museo

Alvar Aalto –museo on pakollinen käyntikohde kaikille Alvar Aallon faneille. Jyväskylässä vuonna 1966 perustettu museo on arkkitehtuurin ja muotoilun erikoismuseo. 

Alvar Aallon kohteita

 • Virastotalo 1975–78
 • Kaupunginteatteri (1964–82)
 • Jyväskylän yliopisto
 • Alvar Aalto -museo (1971–73)
 • Suojeluskuntatalo (1926–29)
 • Casa Laurén (1925–28)
 • Viitatorni (1957–62)
 • Poliisitalo (1970) (Tietotalo)
 • Säynätsalon kunnantalo (1949–52)
 • Työväentalo (1924–25)
 • Keski-Suomen museo (1957–61, 1991)
 • Muuramen kirkko (1926–29)
 • Muuratsalon koetalo (1952–54)
 • Aira-talo (1924-26)
 • Nuoran talon muutostyö (1923–24)
 • Villa Karpio (1923)

Lutakko, Jyväskylä

Lutakko on 30 vuodessa noussut Jyväskylän nimekkäimmäksi livemusiikin keitaaksi. Korkeatasoinen äänentoisto ja valaistus sekä omaperäinen underground-tunnelma tekevät Lutakosta keikkapaikan, jossa kannattaa vierailla matkalla Jyväskylässä.

Lutakossa nähdään loppuvuodesta useita kiinnostavia esiintyjiä eri genreistä. Jyväskylän omista pojista koostuva country-yhtye Steve ’n’ Seagulls hullaannuttaa yleisön lokakuussa omaperäisillä cover-versioillaan rock-klassikoista. Samana viikonloppuna Sonata Arctica pysähtyy Lutakossa 25-vuotiskiertueellaan. Lutakon keikat sopivat mainiosti budjettimatkailuun, sillä useimmille keikoille lipun saa 20 eurolla tai halvemmalla.

Liikkujan paratiisi

Jyväskylässä kaikki tarpeellinen on kutakuinkin 5 kilometrin säteellä ydinkeskustasta. Vuokrafillarilla polkee nopeasti paikasta toiseen ja samalla pääsee kurkistamaan kaupungin luonnonkauniisiin maisemiin. Jyväskylä sijaitsee vesistöjen keskellä, joten lomaan on helppo sisällyttää monenlaisia vesiaktiviteetteja. Kaupungissa on monia melonta- ja suppailupaikkoja, niin Jyväsjärven kuin Tuomiojärvenkin rannalla. Jos suppailu kuitenkin tuntuu liian rauhalliselta, Kuokkalan sillan siltakeinussa saa heilautettua adrenaliinitasot taivaisiin.

Vesiaktiviteetit eivät ole ainoa, mitä kaupungilla on tarjota, sillä Jyväskylässä on yli 450 sisä- ja ulkoliikuntapaikkaa sekä yli 200 liikunta- ja urheiluseuraa! Eipä siis ihme, että Jyväskylän aikuisväestön vapaa-ajan liikunta-aktiivisuus onkin erittäin korkealla tasolla; joka kolmas harrastaa kuntoliikuntaa vähintään 4-6 kertaa viikossa. Go Jyväskylä!

Jyväskylässä on tekemisen meininkiä. Urheilun lisäksi, tai ehkäpä juuri sen vuoksi, jyväskyläläisillä on energiaa innovointiin. Kaupungissa on vahvassa kasvussa oleva yrittäjyyden kulttuuri. Startup- ja muita kasvuyrityksiä on kaupungissa väkilukuun nähden paljon ja meno on vain kiihtymässä. Väkilukuun nähden paljon on myös opiskelijoita ja Jyväskylän kaduilla vastaantulevista noin joka neljäs onkin opiskelija. Nuorta ja fiksua jengiä täällä siis on riittämiin!

Jyväskylä tarjoaa avaimet hyvään fiilikseen ja stressittömään lomaan

Koko lomaa ei kuitenkaan jaksa vaan kuntoilla ja ihastella luontoa. Nälkä ja jano kaipaa sammuttajaansa. Lutakon satamasta löytyy monet kesäiset ravintolat ja terassit. Satama on hyvä paikka myös ihan vaan hengailulle ja jyväskyläläisen elämänmenon seuraamiselle kesällä. Varsinainen ravintolakeskittymä ja yölliset spektaakkelit tapahtuvat kuitenkin aivan Jyväskylän ytimessä Kauppakadulla.

Jyväskylässä, kuten muuallakin Keski-Suomessa, ollaan ystävällisiä. Hymyilevien ja suht puheliaiden jyväskyläläisten kanssa on helppo tulla juttuun ja onpahan vastaan tullut myös huhuja, että Jyväskylässä saa Suomen parasta asiakaspalvelua. Hyväntuuliset ihmiset, kaunis luonto ja hyvät liikuntamahdollisuudet ovat sellainen kombo, että näillä jos millä on saavutettavissa hyvä fiilis ja stressitön loma.

Hyppää siis Onnibussin matkaan, nauti Keski-Suomen maisemista ja jalkaudu Jyväskylään hyvinvointilomalle.

Nauti luonnosta Jyväskylässä Laajavuori - Harju

Jyväskylän seudun vaihtelevat ja mäkiset maastot tarjoavat ihanteelliset mahdollisuudet patikointiin. Jyväskylässä on kaikkiaan 13 luontopolkua ja koko Jyväskylän seudun alueella lukemattomia retkeilymaastoja.

Laajavuoren ulkoilualue

Laajavuori sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta, ja siellä on laskettelu- ja vapaa-ajankeskus, johon pääsee Jyväskylän keskustasta bussilla numero 25.

Laajavuoren ulkoilualue on monipuolinen. Alueella onnistuu fiiliksen mukaan lenkkeily, maastopyöräily, alamäkipotkulautailu tai vaikka frisbeegolf. Yksi paikan suosikkeja on kuitenkin Laajavuoren seikkailupuisto, jonka 13 rataa tarjoavat liikunnan riemua kaikenikäisille seikkailijoille.

Maisemia ihaillen Laajavuoressa

Laajavuoren luontopolku on noin 4 km pitkä, ja se kiertää Laajavuoren reunarinteitä. Luontopolun varrelta löytyy laavu, joka sijaitsee takarinteen ala-asemalla.

Auringonlaskua voi ihailla Tuomiojärven rannalla tai jakatsaus kaikkiin ilmansuuntiin Harjun Vesilinnan näkötornista on hulppea. Laajavuoren laelta on hienot luontonäkymät. Päijänteen järvimaisemaa ihastuttaa aina.

Jyväskylän Harju

Alle kilometrin päässä keskustasta sijaitsee Jyväskylän Harju, joka on legendaarinen maamerkki. Sen laella on Vesilinnan näkötorni, josta aukeaa upea näköala. Harjua kiertää suosittu pururata ja siellä risteilee myös lukuisia kävelyteitä ja polkuja. Harjun Vesilinnan näkötorniin pääsee ihastelemaan maisemia aina Vesilinnan ravintolan ja Keski-Suomen luontomuseon ollessa avoinna. 

Jyväskylän retkiluistelurata

Talvella Jyväsjärven pinta muuttuu monipuoliseksi talviurheilu- ja ulkoilupaikaksi. Sataman ja keskustan edustalle luodaan leveä, komea retkiluistelurata.


 

Mitä mieltä olet OnniBusista? Annathan palautetta.

     

Bongaa uusimmat tarjoukset & matkavinkit.

Uusimmat

null