Helsinki - Oulu

Bussi on edullisin valinta

Helsingistä Ouluun edullisesti

Bussilla lyhin mahdollinen reitti on 607 kilometriä pitkä. Matkustusaika Onnibussilla lyhimmillään 8h 10min.

Myös tälle reitille löytyy usein edullinen tarjous, sillä OnniBus on aina halpa. Varaa matkasi ajoissa ja säästä entistäkin enemmän!

Paska kaupunni ja muita oululaisia erikoisuuksia

Matkalla linja-autoasemalta Torinrantaan on Oulun epävirallinen kulttinähtävyys, jokaisen oululaisen tietämä graffiti, Paska  kaupunni. Graffiti  on saanut kimmokkeen Kauko Röyhkän kappaleesta Paska kaupunki, jonka hän omisti kotikaupungilleen Oululle vuonna 1986. Pian tämän jälkeen graffiti on tehty ensimmäisen kerran ja vaikka Oulun kaupunki sinnikkäästi kerta toisensa jälkeen poistaa graffitin, ”ilmestyy” se aina uudelleen samalle paikalle. Paska kaupunni on oululainen legenda.

Känkky eli (halpa)pizza on Oulussa lähes perinneruoan asemassa ja Oulussa pizzerioita on kenties enemmän kuin missään muussa Suomen kaupungissa asukaslukuun suhteutettuna. Oululaisten innostuneisuus pizzaan on poikinut paikallisen erikoisuuden: majoneesipizzan. Kyseessä on siis pizza, jonka päälle truitataan majoneesit. Syöjän makunystyröistä riippuen tämä majoneesipizza, jonka jotkut tuntevat myös nimellä mällikänkky, on joko hyvää tai vähemmän hyvää, mutta joka tapauksessa kokeilemisen arvoista.

Retkeilyä sympaattisessa Oulussa

 

Känkyn tai muiden eväiden kanssa voi suunnistaa piknikille Ainolan puistoon. Puisto sijaitsee saaressa ja on vesialueineen ja valkoisine siltoineen ihanan romanttinen paikka ❤ Oulun keskustan edustalla on enemmänkin saaria, joista löytyy merimaiseman lisäksi söpöjä erivärisiä puutaloja. Saaret ovat melko pieniä, joten koko päivää tähän retkeen ei uhraannu. Näistä saarista Pikisaari on lähimpänä Oulun ydinkeskustaa ja Kauppatoria, oululaisittain Torinrantaa. Torinranta on kaupungin kauneinta antia upeine vanhoine aittoineen.  Päiväsaikaan tori on vilkas kauppapaikka ja iltaa kohden mentäessä torin terassit täyttyvät hyväntuulisista oululaisista. Torinrannan tapahtumia valvoo pulska pronssinen polliisipatsas, joka lienee Oulun tunnetuin maamerkki. Toripoliisi on tottunut avec selfieissä =)

Torinrannasta on noin kilometrin matka takaisin linja-autoasemalle ja OnniBus.comin kyytiin. Kotimatka tosin saattaa viivästyä suunnitellusta, sillä sympaattinen Oulu ja sen todella tarttuva murre houkuttelevat jäämään pidemmäksikin aikaan.


 

Mitä mieltä olet OnniBusista? Annathan palautetta.

     

Bongaa uusimmat tarjoukset & matkavinkit.

Uusimmat

null