Näsinneula on Suomen korkein rakennus: piikkimäisen teräsmaston huipulta matkaa maanpinnalle on peräti 168 metriä.

Helsinki - Tampere

Bussi on edullisin valinta

Helsingistä Tampereelle edullisesti

Etäisyys kaupunkien välillä on 177 kilometriä tietä pitkin. Matkustusaika OnniBusilla lyhimmillään 2h 15min. Myös tälle reitille löytyy usein edullinen tarjous, sillä OnniBus on aina halpa. Varaa matkasi ajoissa ja säästä entistäkin enemmän!

Tekemistä ja näkemistä Tampereella

MUSEOKESKUS VAPRIIKKI

Suomen paras museo on oikeastaan museokeskus. Tampereen Vapriikissa sijaitsevassa Suomen Jääkiekkomuseossa ollaan ympärivuotisesti auki. Pelkän infoplakaattien ja keräilyesineiden tuijottamisen sijaan paikalla voi tarttua lapaan ja loihtia oman sisäisen patriklaineensa esiin laukaisusimulaattorilla.

Muita pysyviä näyttelyitä nähdään esimerkiksi Luonnontieteellisessä museossa sekä digitaalisten pelien ja lautapelien historiaa esittelevässä Suomen pelimuseossa. Muut näyttelyt vaihtelevat kausittain. Vapriikin vahvuus on juuri sen monipuolisuus, minkä ansiosta museokeskuksessa riittää nähtävää koko perheelle.

PYYNIKIN NÄKÖTORNI

Tuoksuuko täällä juuri paistettu munkki? Kyllä vain! Pyynikin näkötorni Tampereella on kuuluisa paitsi näyttävistä harjumaisemistaan myös tornin juurella toimivan kahvilan herkullisista munkeista. Itse torni on vain 26 metriä korkea, mutta koska se sijaitsee harjun päällä, tulee korkeutta merenpinnasta mitattuna peräti 150 metriä.

Kahvilassa voi hyvällä omallatunnolla käväistä munkilla, sillä suussa sulavan herkun kalorit kuitataan näkötornille noustessa. Tornille nousevat kuuluisat Tahdon portaat, jotka tulivat tunnetuksi erityisesti 80-luvulla tamperelaisten jääkiekkoilijoiden kesätreeneistä. Ei muuta kuin Rauno Korven oppien mukaisesti matkakaveri reppuselkään ja kiipeämään!

Pyynikin näkötorni tarjoaa ulkoilijoille kahvia ja munkkia. Kuva: Visit Tampere

NÄSINNEULA

Tampereen tunnetuin maamerkki. Näsinneula on Suomen korkein rakennus: piikkimäisen teräsmaston huipulta matkaa maanpinnalle on peräti 168 metriä! Juuri Puijon torni toimi aikoinaan innoituksena Näsinneulan suunnittelussa yhdessä Seattlen Space Needle -rakennuksen kanssa. Näköalatasanne sijaitsee 120 metrin korkeudessa, muutamaa metriä Näsinneulan ravintolan alapuolella. Lapsiperheille ja huvitteluhenkisille matkailijoille Näsinneula tulee kuin itsestään vastaan, sillä torni sijaitsee keskellä Särkänniemen huvipuistoa.

Tunnetuin Tamperelainen maamerkki, Näsinneula yltää 168 metrin korkeuteen. Kuva: Visit Tampere.

KOSKIKESKUS, TAMPERE

Tampereen monipuolisin ostoskeskus, joka sijaitsee kätevästi vain muutaman sadan metrin päässä linja-autoasemasta. Koskikeskuksen lähes sataan liikkeeseen sisältyvät muun muassa kosmetiikkaa myyvä Kicks, laukkujen erikoismyymälä NT-Box sekä jokaisen retkeilijän luottoliike Partioaitta. Koskikeskuksessa voi shoppailureissuun yhdistää myös elokuvissa käymisen tai yökerhossa tanssahtelun.

Kuvat: Visit Tampere, Laura Vanzo


 

Mitä mieltä olet OnniBusista? Annathan palautetta.

     

Bongaa uusimmat tarjoukset & matkavinkit.

Uusimmat

Pyynikin näkötorni Tampereella on kuuluisa paitsi näyttävistä harjumaisemistaan myös tornin juurella toimivan kahvilan herkullisista munkeista.

Tampere - Pyynikin näkötorni

Matkusta OnniBusin kyydissä Tampereelle ja vieraile Pyynikin näkötornissa. Pääset maistamaan maukkaita munkkeja ja ihailemaan kauniita maisemia. Pyynikin luonnonläheinen sijainti takaa rentoutumisen.  
null