Porista Helsinkiin edullisesti bussilla

Porista Helsinkiin edullisesti bussilla

null

PORISTA HELSINKIIN EDULLISESTI

Etäisyys kaupunkien välillä on 244 kilometriä tietä pitkin. Matkustusaika OnniBusilla lyhimmillään 4 tuntia. Myös tälle reitille löytyy usein edullinen tarjous, sillä OnniBus on aina halpa. Varaa matkasi ajoissa ja säästä entistäkin enemmän!

NÄHTÄVÄÄ JA KOETTAVAA HELSINGISSÄ

Modernina ja kokeilevana suunnannäyttäjänä, Helsinki on täydellinen kohde tutkimusmatkalle. Trendit rantautuvat ensimmäisenä Helsinkiin, joten Helsingissä on aina tarjolla matkailijoille jotain sellaista, jota ei muualta Suomesta löydy.

Keskustan ja kantakaupungin katukuvaa hallitsevat jugend-tyyliset kerrostalot. Näiden pastellisten talojen sävyttämä Helsinki on tasa-arvon edelläkävijä Suomessa, joka ei syrji yökukkujaakaan. Kaupungissa pidetäänkin matkailijat hellässä aktiivisuuden syleilyssä päivin ja öin.

KAMPPI

Maamme paras ostospaikka on käytännöllisyyden huipentuma ja todellinen shoppailijan paratiisi. Kampin kauppakeskus on ollut toiminnassa vuodesta 2006 alkaen, ja Kampin liiketilat ryhmittyvät peräti kuuteen kerrokseen. Tarjolla on valtava valikoima erikoisliikkeitä pukeutumisesta kodinkoneisiin, lautapeleihin ja kauneudenhoitoon. Kampin kahvila- ja ravintolakattaus pitää sisällään kymmeniä vaihtoehtoja kuten tyylikkäästi nimetyn italialaisravintola Don Corleonen. 

Shoppailureissu Kampissa hoituu kätevästi ennen takaisin bussiin hyppäämistä, sillä OnniBus.comin bussit käyttävät Kampin kaukoliikenneterminaalia. Varaa lippusi ja hemmottele itseäsi shoppailulomalla!

KANSALLISMUSEO

Helsingistä löytyvä museo, jossa on luontevinta tutustua Suomen historiaan. Aivan priimapaikalla lähes Eduskuntatalon vieressä sijaitseva Kansallismuseo esittelee vakionäyttelyssään Suomen vaiheita esihistoriasta alkaen. 10 000 vuoden takaa kuljetaan kohti itsenäisyyden aikaa, josta kertoo toinen pysyvä näyttely nimeltään Suomen tarina.

ATENEUM

Helsingissä Rautatientoria vastapäätä sijaitsevan museon taidekokoelma on Suomen vanhin ja laajin. Ateneum onkin kirkkaasti paras museokohde, jos tarkoituksena on saada kattava käsitys suomalaisen taiteen vaiheista aina 1970-luvulle saakka.

Esillä on lukuisia kotimaisen taiteen mestariteoksia kuten Hugo Simbergin Haavoittunut enkeli, Eero Järnefeltin Kaski ja Ferdinand von Wrightin Taistelevat metsot. Ateneumissa on laajasti esillä myös kansainvälistä taidetta peruskokoelmassa ja vaihtuvissa näyttelyissä, joista keväällä 2021 oli vuorossa tunnetun venäläismaalari Ilja Repinin tuotantoa esittelevä näyttely.

STADIONIN TORNI

Helsingin olympiastadion eli Stadikka tunnetaan vuoden 1952 kesäolympialaisten näyttämönä ja Huuhkajien kotikenttänä. Olympiastadionin erikoisuus on 72 metrin korkeuteen kipuava torni, joka on päivittäin auki yleisölle. Tornin huipulle noustaan hissillä, ja arkisin maisemia pääsee ihastelemaan aina iltayhdeksään asti. Helsingin kaupunkimaisema iltavalaistuksessa sopii erinomaisesti vaikkapa treffien romanttiseksi ohjelmanumeroksi.

HELSINGIN KAUPUNGINTEATTERI

Helsingin Kaupunginteatteri (HKT), maamme suurin ammattiteatteri. HKT:n käytössä on viisi näyttämöä, joilla laaja ohjelmatarjonta näyttäytyy koko komeudessaan. Ohjelmistoon sisältyy muun muassa musiikkiteatteria, komedioita, puhenäytelmiä ja lastenesityksiä. Esiintyjäkaartissa nähdään useita alan kärkinimiä kuten Eija Vilpas, Pekka Huotari ja Santeri Kinnunen.

CIRKO – UUDEN SIRKUKSEN KESKUS

Sirkuksen unohdetaan usein olevan myös teatteria, mutta tällä listalla ei sorruta moiseen lapsukseen. Cirko yhdistelee perinteistä ja nykyaikaista sirkusta niin kotimaisten kuin kansainvälistenkin esiintyjien voimin. Suvilahdessa sijaitseva 1 400 neliön sirkustalo toimii harjoittelu- ja esityspaikkana vuosittain noin sadalle sirkustaiteilijalle. Aiemmin ohjelmistossa on nähty muun muassa sirkusta, spoken word -runoelmia ja räppäämistä yhdistellyt John-Paul Zaccarinin The Mixrace Mixtape.